Kapitein Anderlecht-vrouwen reageert na moeilijke maand: "Negatieve aandacht is ook aandacht" en "Champions League een droom"

Laura De Neve is blij dat het vizier opnieuw op de toekomst kan bij RSC Anderlecht

Kapitein Anderlecht-vrouwen reageert na moeilijke maand: "Negatieve aandacht is ook aandacht" en "Champions League een droom"
Foto: © photonews

Laura De Neve was afgelopen seizoen kapitein bij RSC Anderlecht. Voor het eerst in twintig jaar werd dat team kampioen, al waren er daarna enkele moeilijke momenten bij paars-wit. Ondertussen lijkt het vizier echter opnieuw in de juiste richting te staan.

"Het was een moeilijke maand, er is heel veel commotie geweest. Maar negatieve aandacht is ook aandacht voor het vrouwenvoetbal, de kar is daardoor helemaal gedraaid en Anderlecht gaat opnieuw vol voor het vrouwenvoetbal. We gaan volgend jaar alles geven", is Laura De Neve doelbewust.

Het budget werd - met dank aan nieuwe sponsors Hello Bank en Proximus - alsnog wat opgevijzeld: “450.000 euro in België? Dat is een groot budget, ik hoop dat er mooie dingen gaan gebeuren volgend seizoen. Er zullen misschien wel een paar speelsters vertrekken, maar we willen zoveel mogelijk speelsters houden. Als team samenblijven, daar hebben we wel bij elkaar op ingesproken."

Champions League is een droom

Want er liggen doelen in het vooruitzicht: "Champions League meemaken is echt een droom. De voorrondes doorkomen zou enkel maar mooie propaganda zijn voor Anderlecht en voor het vrouwenvoetbal. Ik zou eerst een kleinere tegenstander willen loten en een keer verrassen na die voorronde en dan een echte klepper in de 1/8e finales, dan mag Lyon, Barcelona of Wolfsburg komen. Dan zouden we heel blij zijn."

Met de Red Flames speelde ze afgelopen zondag niet tegen Moldavië: "Mijn conditie was nog niet op peil na mijn hamstringblessure in april. Maar ik ben al volop bezig met volgend seizoen voor te bereiden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League - Play-off 1

Nieuwste reacties