Davina Philtjens blikt terug op twee mooie jaren bij Ajax: "Ben er opener geworden, dat had ik wel nodig"

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
Davina Philtjens blikt terug op twee mooie jaren bij Ajax: "Ben er opener geworden, dat had ik wel nodig"
Foto: © photonews

Davina Philtjens heeft er twee knappe jaren opzitten bij Ajax Amsterdam, met liefst vier prijzen en een campagne in de Champions League. De Red Flame blikt tevreden terug op haar periode in de Nederlandse hoofdstad.

"Mijn seizoen bij Ajax was opnieuw top, met opnieuw twee mooie prijzen. Dat doet deugd, al was het een zwaar seizoen na het EK met weinig rust - voor mij en voor veel speelsters van mijn team", aldus Davina Philtjens. "Ik heb ook wat gesukkeld met een blessure, dus makkelijk was het niet. We waren een hecht team en dat heeft uiteindelijk de doorslag gegeven."

Twee hele mooie jaren

Het waren twee hele mooie jaren voor Philtjens bij Ajax: "Mijn mooiste moment in Ajax? Het waren twee unieke jaren in Amsterdam, het was eigenlijk allemaal prachtig. In Ajax heb ik stappen vooruitgezet op voetbalvlak, maar ook op persoonlijk vlak."

"Iedereen kent de Nederlandse stijl, heel direct. Ik ben er ook opener door geworden. Dat had ik wel nodig, want ik was heel hard in mezelf en ik durfde vroeger niet echt iets zeggen tegen iemand uit schrik om mensen te kwetsen. Dat heb ik nu geleerd en daar ben ik Ajax dankbaar voor."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League - Play-off 1

Nieuwste reacties