Imke Courtois legt uit waarom ze niet langer op Twitter zit: "Het komt best hard binnen als je dat leest"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
Imke Courtois legt uit waarom ze niet langer op Twitter zit: "Het komt best hard binnen als je dat leest"
Foto: © photonews

Imke Courtois is de komende WK-weken als analiste te zien in Villa Sporza. De voormalige Red Flame doet het analistenwerk al enkele jaren.

Zenuwachtig voor analyses voor, tijdens en na de wedstrijd is de dertigjarige Courtois niet. "Nooit. Behalve als de Belgen spelen, omdat ik wil dat ze winnen", zegt ze in Het Nieuwsblad. "Maar al die camera's rond mij? Ik besef gelukkig niet dat er zoveel mensen op dat ­moment naar me kijken. Ik heb ook geen last van de sociale media. Omdat ik geen Twitter­account meer heb."

Een bewuste keuze zo blijkt. "Kijk: mensen mogen een mening hebben en ze mogen die mening posten. Maar ik lees ze niet. Ik heb kort een account gehad op Twitter, misschien bestaat hij zelfs nog, maar ik kijk er nooit naar. Ik heb de app ook verwijderd op mijn telefoon."

Een onderzoek waard

Courtois geeft toe dat de reacties soms scherp zijn. "Ik kan je voorbeelden geven waar je steil van achterover zou slaan. Ik relativeer het, maar het komt best hard binnen als je leest dat iemand niet op je kop kan kijken omdat je haar niet goed ligt. Of ze je een (fluistert) kuthoer noemen, om wat voor reden dan ook. Maar tegelijk boeit dat fenomeen me dan weer mateloos. Ik heb al vaak gezegd dat ik me daarin zou willen verdiepen. Het is wel een onderzoek waard denk ik, hoe verontrustend het ook is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties