KAA Gent Ladies maken ook werk van de jeugd: "Grootste club van het land"
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
KAA Gent Ladies maken ook werk van de jeugd: "Grootste club van het land"
Foto: © Leo Stolck

De KAA Gent Ladies zijn volop bezig met de professionalisering van de club. Dat doen ze op het hoogste niveau - in de Super League wordt zes keer per week getraind in een semiprofstatuut - én in de breedte tot alle jeugdploegen. Want ook daar doet Gent het steeds beter.

"We hebben momenteel 100 seniorenspeelsters in competitie, maar we hebben ook een goede jeugdwerking mét doorstroming naar de seniorenploegen", aldus Dominique Reyns - directeur afdeling vrouwenvoetbal bij de KAA Gent Ladies.

De club schrijft dit seizoen liefst 9 jeugdteams in: "Vier daarvan zullen provinciaal spelen in jongensreeksen. We mogen met trots zeggen dat we ondertussen de grootste club in het land zijn geworden en zetten veel in op de jeugd."

Jeugdwerking

De U15, U13, U12 en U11 mogen dus in de provinciale reeksen in Oost-Vlaanderen aantreden. Daarvoor heeft de Raad van Bestuur van het Provinciaal Comité groen licht gegeven dankzij een uitzonderingsmaatregel. De Buffalo's zijn daarmee enorm tevreden.

"Deze uitzondering was nodig omdat KAA Gent geen volledige leeftijdspiramide kon invullen op provinciaal niveau (voorwaarde voor deelname aan de provinciale reeksen, waaraan de meisjes alleen niet kunnen voldoen omdat de jongens nationaal spelen). Voor deze aanvraag konden wij op de gewaardeerde support rekenen van de Secretaris-Generaal van Voetbal Vlaanderen Benny Mazur, waarvoor dank."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties