"We gaan niet beginnen rekenen", maar wat zijn de scenario's voor de Belgian Red Flames de komende week richting WK-barrages?

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
"We gaan niet beginnen rekenen", maar wat zijn de scenario's voor de Belgian Red Flames de komende week richting WK-barrages?
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames staan voor een bijzonder belangrijke week. Enkel zeges tegen Roemenië én Italië lijken hen nog in de barrages voor een WK-kwalifcatie te kunnen brengen. Wat zijn de scenario's en hoe zit het in de andere groepen?

Ives Serneels - en met hem de Flames - willen niet rekenen: "Als we 6 op 6 pakken, dan zullen we wel bij die barragisten zijn, daar ben ik van overtuigd", aldus de oefenmeester van de Belgian Red Flames. Kan het ook nog met een 4 op 6? Of blijkt een 6 op 6 te weinig? We lijsten de scenario's even voor u op. 

De groepswinst is sowieso weg na de 21 op 21 van Italië, de Flames zijn sowieso al zeker van de tweede plaats in de groep. Maar: enkel de vier beste tweedes strijden verder voor het achtste en laatste WK-ticket vanuit Europa. 

De huidige stand van de ploegen op de tweede plaats ziet er als volgt uit:

Duitsland 5 matchen, 12 punten
Denemarken 5 matchen, 12 punten
Noorwegen 5 matchen, 12 punten
Engeland 4 matchen, 10 punten

Schotland 4 matchen, 9 punten
België 4 matchen, 7 punten
Oostenrijk 5 matchen, 7 punten

Hoe?

De Flames moeten dus Roemenië én Italië echt wel gaan kloppen. Dan komen ze op 13 punten uit zes wedstrijden, waarmee ze mogelijk drie teams achter zich zullen kunnen houden. Met 11 punten (of minder) ziet het er heel moeilijk uit om nog door te gaan. Diverse toplanden kunnen ons wel gaan helpen.

Groep 1: groepsleider Wales speelt nog tegen Engeland. Als Wales die match niet wint, dan worden zij vermoedelijk nog tweede in de groep met 11 of 12 punten uit de zes wedstrijden die van tel zijn.
Groep 2: groepsleider Zwitserland trekt naar Schotland. Als de Zwitsers die match winnen, dan kan Schotland nog maximaal 12 punten halen in de van tel zijnde matchen.
Groep 3: Noorwegen ontvangt groepsleider Nederland. Als de Nederlanders daar gaan winnen, dan blijven ook de Noren op 12 punten staan.
Groep 4: Zweden of Denemarken zullen ons vermoedelijk sowieso voorblijven.
Groep 5: IJsland en Duitsland spelen ook nog tegen elkaar. Als IJsland weet te winnen, dan blijft Duitsland op 12 punten staan. Anders moeten we hopen dat de Tsjechen nog iets rapen tegen IJsland.
Groep 7: Oostenrijk speelt nog tegen Finland, maar kan maximaal op 10 punten komen uit zes wedstrijden. Zij lijken out voor het WK.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws