Datum: 04/09/2018 17:00
Competitie: WK Kwalificatie (Europa)
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: King Power at Den Dreef

Flames houden kansen op het WK gaaf na knappe zege tegen Italië

Flames houden kansen op het WK gaaf na knappe zege tegen Italië
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames hebben zich met een knappe zege tegen Italië weten te plaatsen voor de barrages richting het WK. Vanmechelen zorgde met twee doelpunten voor het verschil, maar de teamprestatie was puik te noemen tegen het al geplaatste Italië.

  • Winst belangrijk om kansen op WK-barrages realistisch te maken
  • Snelle voorsprong via Vanmechelen
  • Italië langszij via de stip, maar meteen opnieuw Vanmechelen
  • Ticket voor barrages richting WK is binnen

De Belgian Red Flames hadden tegen Italië eigenlijk maar één optie, zo leek het wel. De ongeslagen leider (21 op 21) kloppen om een realistische kans op de barrages richting WK 2019 in Frankrijk te maken was het devies. Dat deed Serneels opnieuw met Nicky Evrard in doel, maar wel met enkele nieuwe vrouwen op het middenveld: Vanmechelen, Biesmans en De Caigny vervingen Daniëls, Onzia en Van Gorp.

De Flames trokken meteen ten strijde en dat leverde na vijf minuten al een voorsprong op. Een goede bal van De Caigny vanop rechts werd aan de tweede paal door Vanmechelen binnengetikt. Een logische en terechte voorsprong, al ging het tempo daarna iets liggen waardoor Italië af en toe ook eens de neus aan het venster stak.

Vanmechelen (x2)

Op een van die fases leek Philtjens een tackle op de bal uit te voeren, maar de Franse ref legde de bal alsnog op de stip - een koud kunstje voor Girelli en zo alles te herdoen. Vijf minuten later had Vanmechelen echter alweer voor de voorsprong gezorgd, opnieuw na een voorzet vanop rechts en in twee tijden deze keer. 

De Italianen waren al geplaatst voor het WK en dat was er soms wel een beetje aan te zien: weinig druk op de bal en soms laks in de balbehandeling. Toch was het ook de verdienste van de Flames dat ze Italië afhielden, met een duidelijk systeem en een bijzonder vinnige Tessa Wullaert eens te meer als een patrones op het veld.

Al bij al een verdiende overwinning, goed voor 19 op 24 in een in de breedte sterke kwalificatiegroep. Door de resultaten in de andere groepen was de overwinning bovendien voldoende om zich te plaatsen voor de barrages richting het WK. De Flames staan zo op twee stappen (en vier wedstrijden) van Frankrijk, al zal de tegenstand niet min zijn.

Opstellingen

België België

  Speler G Beoordeel
Evrard Nicky 90' -
Deloose Laura 90' -
Zeler Aline 90' -
De Neve Laura 90' -
Philtjens Davina 74' -
Cayman Janice A 90' -
Ndoutou Eboa Missipo Kassandra 90' -
Biesmans Julie 90' -
Vanmechelen Davinia ⚽ ⚽ 87' -
De Caigny Tine 90' -
Wullaert Tessa 90' -
  Bank G Beoordeel
Coutereels Maud 16' -
Van Kerkhoven Ella 3'  
Daniels Yana -  

Italie Italie

  Speler G Beoordeel
Gama Sara 90' -
Giugliano Manuela 90' -
Girelli Cristiana 46' -
Bonansea Barbara   90' -
Galli Aurora 90' -
Cernoia Valentina 90' -
Herbeleef België - Italie

Vooraf