Flames weten wat ze moeten doen tegen Italië: dit zijn de scenario's!

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
Flames weten wat ze moeten doen tegen Italië: dit zijn de scenario's!
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames staan voor de poorten van het moeten of het kunnen. Als ze winnen tegen Italië in Leuven, dan zijn ze - meer dan waarschijnlijk - geplaatst voor de barrages richting het WK. En als ze niet winnen, is het dan altijd over en sluiten? De scenario's nog eens op een rijtje.

We gaven het eerder al aan: een 6 op 6 was vermoedelijk nodig voor de Flames om nog kans te maken op de barrages richting WK. Op dinsdag 4 september valt het doek over de kwalificatiegroepen definitief. En we weten toch alweer wat meer. 

Italië is als groepswinnaar al zeker van het WK, de vier beste tweedes spelen nog play-offs voor een laatste ticket richting WK. De huidige stand van de ploegen op de tweede plaats ziet er als volgt uit:

Denemarken 5 matchen, 12 punten
Schotland 5 matchen, 12 punten
Noorwegen 5 matchen, 12 punten
Wales 6 matchen, 11 punten (doelsaldo +2)

IJsland 5 matchen, 10 punten (doelsaldo + 3)
België 5 matchen, 10 punten (doelsaldo +2)
Oostenrijk 5 matchen, 7 punten

Hoe?

De Flames moeten dus Italië echt wel gaan kloppen om kans te blijven maken op de WK-barrages. Dan komen ze op 13 punten uit zes wedstrijden, waarmee ze mogelijk drie teams achter zich zullen kunnen houden. Met 11 punten (of minder) ziet het er heel moeilijk uit om nog door te gaan. Diverse toplanden kunnen ons wel gaan helpen.

Groep 1: Wales pakt 11 punten uit zes wedstrijden die er toe doen. Als de Flames gelijkspelen of winnen, dan gaan ze Wales voorbij
Groep 2: De kans is realistisch dat Schotland (en Zwitserland) nog punten gaan pakken en dus ongrijpbaar worden voor de Flames.
Groep 3: Noorwegen ontvangt groepsleider Nederland. Als de Nederlanders daar gaan winnen, dan blijven de Noren op 12 punten staan en gaan de Flames ze voorbij bij een overwinning.
Groep 4: Zweden of Denemarken zullen ons vermoedelijk sowieso voorblijven.
Groep 5: IJsland speelt nog tegen Tsjechië. Als ze verliezen, dan is een gelijkspel voor de Flames voldoende om zeker te zijn. Anders zal een overwinning nodig zijn gezien groep 3.
Groep 7: Oostenrijk en Finland zijn sowieso out voor het WK.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws