Red Flame Silke Vanwynsberghe mikt op het allerhoogste met Gent Ladies: "Titel of Beker? Allebei!"

Red Flame Silke Vanwynsberghe mikt op het allerhoogste met Gent Ladies: "Titel of Beker? Allebei!"
Foto: © Sevil Öktem

Silke Vanwynsberghe zit al enkele jaren bij de KAA Gent Ladies en wil graag de nodige prijzen pakken bij de Buffalo's. Misschien is het komende seizoen wel de jaargang waarin geoogst kan worden. "De titel of de Beker van België? Allebei!"

“Ik ben drie seizoenen geleden naar Gent gekomen”, aldus Vanwynsberghe – die ook in de kern van de Red Flames zit voor de matchen tegen Roemenië en Italië. “De sfeer was toen al goed en de groep is enkel maar hechter geworden de voorbije jaren.”

“Het is opmerkelijk dat hier bijna niemand vertrekt, ook dit seizoen weer niet. Het maakt onze groep steviger en steviger en de kwaliteit wordt ook steeds beter. We gaan nu zes keer per week trainen, dat kan het niveau enkel maar nog meer doen stijgen”, beseft de centrale verdedigster.

Lijn doortrekken

“We willen de lijn van de voorbije jaren doortrekken. Het zal veel planning vragen van de speelsters om alles te combineren, iedereen zal een tandje bij moeten zetten. Maar iedereen is ambitieus genoeg om voor die eerste plaats te werken.”

Want daar ligt het einddoel: “De titel of de Beker van België winnen? We gaan voor allebei. Maar er is veel concurrentie: Anderlecht, Genk, Standard … En tegen Heist of OH Leuven kunnen we ons ook geen misstappen veroorloven.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties