Al 15 tickets uitgedeeld voor het WK, dit zijn de gelukkigen

Al 15 tickets uitgedeeld voor het WK, dit zijn de gelukkigen
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames nemen het de komende maanden op in play-offs om het laatste Europese WK-ticket te pakken. Veel andere landen zijn wél al geplaatst voor het WK. Een overzichtje.

Frankrijk was als gastland als eerste zeker van zijn stekje op het WK, in april waren er de Aziatische voorrondes en kwamen daar China, Thailand, Australië, Japan en Zuid-Korea bij.

In Zuid-Amerika kwamen Brazilië en Colombia er als de besten uit, terwijl in Europa Spanje en Italië zich als eersten wisten te plaatsen. De voorbije week hebben ook Engeland, Noorwegen, Schotland, Duitsland en Zweden zich geplaatst voor het WK. Daarmee zijn 15 van de 24 landen ondertussen bekend. 

Nog 9 tickets

Op de Afrika Cup in november/december gaan Ghana, Algerije, Kameroen, Nigeria, Mali, Zuid-Afrika en Zambia drie plaatsen onder elkaar verdelen, België, Zwitserland, Denemarken en Nederland strijden in play-offs om een achtste Europese ticket.

Vanuit Noord-Amerika wordt er nog een toernooi gespeeld in oktober waar drie rechtstreekse plaatsen te geef zijn. Het nummer 4 strijdt dan weer tegen Argentinië om een extra ticket en het laatste ticket wordt in december in Oceanië uitgedeeld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties