De prognose voor de Super League: 2. RSC Anderlecht

De prognose voor de Super League: 2. RSC Anderlecht
Foto: © photonews

RSC Anderlecht wil er ook in het nieuwe seizoen helemaal staan. Het deed enkele interessante inkomende transfers, maar zag ook enkele sterkhouders (Aline Zeler, Heleen Jaques, Lenie Onzia, ...) naar andere oorden vertrekken. "Het zal spannender worden dan vorig seizoen."

RSC Anderlecht won vorig seizoen voor het eerst in twintig jaar nog eens de Belgische landstitel en doorheen het seizoen kwam die titel eigenlijk nooit in gevaar. De tegenstand deed er alles aan, maar paars-wit was gewoon iets te sterk.

Dit seizoen zou het wel eens een boeiender competitie kunnen worden. Dat beseft ook Sarah Wijnants, die bij paars-wit vorig seizoen heel belangrijk was met flink wat assists en ook beste belofte van de Super League werd.

Spannender

"Het zal zeker spannender worden dan vorig seizoen", klinkt het. "Het zal zeker niet makkelijk worden om opnieuw de titel te pakken, al is die ambitie er zoals steeds ook dit seizoen. De tegenstand heeft zich zeker versterkt."

Daarbij kijkt Wijnants naar verschillende teams: "AA Gent heeft er enkele ervaren speelsters bij die hen zeker gaan kunnen helpen om het ons moeilijker te maken, maar ik zou Genk ook zeker niet onderschatten. Daar is ook veel kwaliteit bijgekomen met de vele transfers die ze hebben gedaan, en ze waren vorig seizoen al niet slecht."

28/07/2018 15:00Anderlecht - Lille OSC0-0
02/08/2018 18:00Anderlecht - Famkes Westhoek Diksmuide Merkem19-1

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws