Hattrick voor Elke Van Gorp, maar Amber Maximus deed nóg straffer op speeldag 1 in Super League

De Super League is opnieuw begonnen en speeldag 1 bracht ons meteen 21 doelpunten in drie wedstrijden. De titelkandidaten hebben het seizoen meteen goed ingezet.

Dat de KAA Gent Ladies en RSC Anderlecht de eerste drie punten van het seizoen zouden thuishouden tegen Heist en OH Leuven? Dat leek vooraf al wat vast te staan.

De manier waarop maakte echter toch de nodige indruk. De Buffalo's speelden tegen een fel vernieuwd en verjongd Heist stevig door. Bij de rust was het al 5-1, uiteindelijk werd het 9-1. Amber Maximus scoorde liefst vijf keer, ook Van Den Abbeele (2x), Dhont en Minnaert deden een duit in het zakje.

Ook Anderlecht scoort vlot

In Tubeke ging het voor Anderlecht van 2-0 bij de rust naar liefst 7-2 aan het einde van de match. Elke Van Gorp tekende voor een hattrick, Van Kerkhoven en Wijnants maakten er elk twee.

Genk - Standard was wél een bijzonder spannende wedstrijd. De Rouchettes kwamen via Gelders op strafschop snel op voorsprong, maar het werd uiteindelijk een 1-1 gelijkspel via Gwen Duijsters.