? Janice Cayman, Tessa Wullaert, Julie Biesmans en Ives Serneels blikken vooruit op loting barrages: "Staan nog rekeningen open"
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Leuven
| 0 reacties

Janice Cayman, Tessa Wullaert, Julie Biesmans en Ives Serneels blikken vooruit op loting barrages: "Staan nog rekeningen open"

? Janice Cayman, Tessa Wullaert, Julie Biesmans en Ives Serneels blikken vooruit op loting barrages: "Staan nog rekeningen open"
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames weten op vrijdagnamiddag tegen wie ze uitkomen in de halve finales van de barrages richting het WK 2019 in Frankrijk.

De Flames maken nog steeds kans op het WK. In oktober en november kunnen ze het felbegeerde ticket pakken, al moeten dan mogelijk twee EK-finalisten voor de bijl. In de halve finales van de barrages (tussen 1 en 9 oktober) zullen ze uitkomen tegen Zwitserland of Nederland, twee landen die als reekshoofd in de loting gaan om 14 uur in Nyon. 

In de finale (tussen 5 en 13 november) wacht vervolgens de winnaar van de andere halve finale, waar Denemarken zal spelen tegen (opnieuw) Zwitserland of Nederland. Sowieso worden het duels tegen sterke teams.

Laat ze maar komen

"Wie het ook wordt, laat ze maar komen", aldus Janice Cayman. "Het gaan sowieso spannende en leuke wedstrijden worden, ik kijk er naar uit en elke wedstrijd moet gespeeld worden." Of zoals Julie Biesmans het verwoordde: "Het zal sowieso moeilijk worden, maar we moeten zijn dat we klaar zijn."

"Ik ben benieuwd naar de loting", pikte Tessa Wullaert in. "Er staan nog rekeningen open van op het EK, dat is zeker. Als we spelen zoals tegen Italië en Roemenië, met dezelfde mentaliteit en durf kunnen we van iedereen winnen." 

Nu vier weken als prof leven en klaar zijn, wie het ook wordt

Voor de coach en de Flames maakt het dus niet al te veel uit wie de tegenstander wordt in de barrages. Bekijk de videoreacties hieronder - opgelet, het laden van de beelden kan enkele seconden duren.

Meer nieuws

Meer nieuws