Vrouwen RSC Anderlecht grepen nét naast volgende ronde Champions League: "Doodjammer, maar geeft ook ambitie"

Vrouwen RSC Anderlecht grepen nét naast volgende ronde Champions League: "Doodjammer, maar geeft ook ambitie"
Foto: © Sevil Öktem

RSC Anderlecht werd voor het eerst in twintig jaar kampioen in het vrouwenvoetbal en mocht zo deelnemen aan de voorrondes van de Champions League. Daarin werd kwalificatie net niet afgedwongen, doodzonde.

Tegen Glasgow City werd knap gewonnen, tegen Martve uitgepakt met een doelpuntenfestival. De nederlaag tegen het Poolse Leczna zou paars-wit uiteindelijk door één doelpuntje verschil zuur opbreken in het voordeel van de Schotten.

"Zonde, want we hadden echt wel de mogelijkheden", beseft Sarah Wijnants van RSC Anderlecht. "We hadden wat pech in de eerste match en hadden daar 3-0 kunnen uitlopen. Zonder het late tegendoelpunt hadden we ons geplaatst."

"In de tweede wedstrijd werd een handspel van een Poolse speelster dan weer niet bestraft, terwijl dat zeer duidelijk was. En na de vele goals tegen Martve hoorden we vijf minuten voor tijd dat het 2-0 was geworden voor Glasgow en we er dus uitlagen."

"Alles bij elkaar was de ontgoocheling enorm. Het was echt super jammer, al hebben we het ook aan onszelf te danken. We hadden het maar moeten afmaken. De teleurstelling is groot, maar we putten er ook zoals steeds ambitie uit om dit seizoen er opnieuw te staan en een nieuwe titel te pakken. We willen graag eens de knock-outfase van de Champions League bereiken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws