KAA Gent Ladies haalden extra ervaring binnen om kapitein te ontlasten: "Ze stond onder enorme druk"

KAA Gent Ladies haalden extra ervaring binnen om kapitein te ontlasten: "Ze stond onder enorme druk"
Foto: © Sus Sips

Silke Vanwynsberghe zal ook dit seizoen de aanvoerdersband dragen bij de KAA Gent Ladies. Toch zal ze dit seizoen flink wat meer ervaring rond haar heen krijgen, waardoor een last van haar schouders zal vallen.

De KAA Gent Ladies speelden vorig seizoen met een heel jonge ploeg. Elien Van Wynendaele was het hele seizoen buiten strijd, waardoor heel veel druk op de nog jonge schouders van Silke Vanwynsberghe terechtkwam.

Ze deed het aardig centraal achterin en groeide uit tot een steunpilaar voor de Buffalo's, wat haar ondertussen ook selecties bij de Belgian Red Flames opleverde. Maar doorheen het seizoen had Vanwynsberghe ook moeilijke periodes, omdat ze het gewicht van de ploeg vaak alleen moest dragen.

Gaan Silke proberen te ontlasten

"Ik ken het gevoel, want ik heb het twee seizoenen geleden ook voorgehad", aldus de onfortuinlijke Van Wynendaele over haar collega. "Gelukkig zijn er nu meer leiders op en naast het veld. Met Lenie Onzia en Nicky Van Den Abbeele zijn er echte sterkhouders die heel communicatief zijn binnengehaald."

Die laatste zal met Vanwynsberghe het centrale duo achterin gaan vormen en kijkt uit naar de nieuwe samenwerking: "Silke heeft veel druk op haar gehad. We gaan haar daarin nu proberen te ontlasten met enkele ervaren speelsters naast haar. Ik wil daar zeker mijn steentje in bijdragen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties