Jonge Flames kloppen Portugal in het hol van de leeuw en pakken knappe groepswinst

De Flames U17 waren na twee wedstrijden al zeker van de volgende ronde in de EK-kwalificaties, maar wilden (en moesten) ook van Portugal winnen om de groepswinst te pakken.

Na de 8-0 tegen Andorra en de 3-0 tegen Turkije was het doelsaldo van de jonge Flames minder dan dat van Portugal, waardoor ook match drie moest gewonnen worden voor groepswinst.

Tegen Portugal - het thuisland van het minitoernooi - kwamen ze bovendien ook op achterstand na twee minuten.

Knappe 9 op 9

Een lange inhaalrace volgde, maar in de tweede helft lukte het dan toch. Jarne Teulings zorgde voor de twee Belgische doelpunten.

Door de 9 op 9 is de U17-lichting al zeker van minstens pot 2 in de loting voor de eliteronde. De vijf beste groepswinnaars ontlopen daarin de al geplaatste landen Duitsland en Spanje. Of de Flames met hun doelsaldo van +12 bij de vijf beste groepswinnaars zullen raken, zal de komende weken nog moeten blijken.