"Ik was nochtans geen speelster waarvan ze dachten dat ze het ging maken": Davinia Vanmechelen zet grote stappen op het veld en legt haar andere droom uit
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties

Davinia Vanmechelen zet grote stappen op het veld en legt haar andere droom uit

"Ik was nochtans geen speelster waarvan ze dachten dat ze het ging maken": Davinia Vanmechelen zet grote stappen op het veld en legt haar andere droom uit
Foto: © photonews

Tegen Italië scoorde ze twee keer en zo zorgde de piepjonge Davinia Vanmechelen er mee voor dat de Flames zich mogen opmaken voor een dubbele confrontatie met Zwitserland. Het WK is nog vier wedstrijden weg, maar het kan nog. En ondertussen gaat het hard voor Vanmechelen.

"Tegen Italië speelden we misschien wel de perfecte wedstrijd", beseft Davinia Vanmechelen. "Zelf scoor ik niet zo vaak, dus dat ik net die match belangrijk kon zijn met twee goals was extra leuk, maar zonder de goede passes van het team had ik niet op het scorebord gestaan."

En toch: het gaat snel in de carrière van de jonge speelster, nog steeds maar 19 jaar en toch al met heel wat caps achter haar naam: "Ik was nochtans echt niet het type voetbalster vanwaar ze dachten dat ze zou doorbreken. Ik heb nog achteraan gespeeld bij de jeugdlichtingen en was echt niet de populairste speler op dat moment ofzo ... Maar plots is het snel gegaan. Tof dat ik me nu aan andere mensen kan tonen."

Kleuteronderwijzeres?

Na het EK volgde een transfer naar de KRC Genk Ladies, enkele maanden later zelfs naar de Franse topclub PSG: "Na het EK hadden ze gebeld met mijn manager. Het was een trein die misschien maar een keer ging passeren, dus na lang twijfelen heb ik ja gezegd."

Naast het voetbal heeft Vanmechelen namelijk nog een droom: "Ik studeerde kleuteronderwijs en ergens wil ik nog steeds kleuteronderwijzeres worden, dat is een droom van mij. Maar die richting kon je niet volgen in afstandsonderwijs. Uiteindelijk heb ik na een goed gesprek met mijn beste vriend toch de stap gezet, nu combineer ik het met een studie sportmanagement vanuit Parijs."

Nu zaak om rustig te blijven

Ook bondscoach Serneels zag Vanmechelen snel groeien: "Het is nu zaak om rustig te blijven, goed te luisteren en veel leren, ook bij een topclub als PSG. Bij de Flames is ze een speelster zoals de 24 andere.  Ik heb al veel met haar gepraat, ze is klaar in het hoofd en leert snel bij, ook mentaal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties