Factcheck Flames hebben er nog vertrouwen in, want "we scoren altijd" - maar klopt dat ook?

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
Flames hebben er nog vertrouwen in, want "we scoren altijd" - maar klopt dat ook?
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames moeten in Zwitserland sowieso scoren om nog kans te maken op de finale van de play-offs in de WK-kwalificatiewedstrijd. Toch is er nog het vertrouwen bij de speelsters.

"We hebben een goede heenwedstrijd gespeeld, dus moeten vertrouwen blijven hebben in de goede afloop", aldus Davinia Vanmechelen bij vrouwenvoetbalkrant.be (lees al het vrouwenvoetbalnieuws HIER). "De kwalificatie zit er wat mij betreft zeker nog in, dus we moeten er blijven in geloven."

We scoren altijd

Na de 2-2 in eigen huis moet er wel gescoord worden op bezoek in Zwitserland: "Maar we scoren bijna altijd, dus waarom zouden we dat niet ook in Zwitserland kunnen doen?", vroeg Vanmechelen zich luidop af. 

Factcheck

Woorden die in het verleden ook door andere Flames al werden uitgesproken, dat de Flames altijd en overal scoren. Klopt dat ook? We bekeken even de cijfers van de voorbije jaren en kwamen tot de conclusie dat de Flames de weg naar doel inderdaad makkelijk vinden.

In de acht kwalificatiewedstrijden werd liefst 28 keer gescoord, vooral tegen Moldavië natuurlijk (12-0 en 0-7). In alle wedstrijden - zelfs in de verloren match tegen Italië - werd wel gescoord. In de laatste twee jaar speelden de Flames in totaal 30 wedstrijden (vriendschappelijk, Cyprus Cup, ... meegerekend) en in 26 van die dertig matchen wist het te scoren. Het toont aan dat de Flames de weg naar doel inderdaad makkelijk vinden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties