Recordinternational Aline Zeler heeft een punt gezet achter haar carrière bij onze Belgian Red Flames
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 0 reacties

Recordinternational Aline Zeler heeft een punt gezet achter haar carrière bij onze Belgian Red Flames.

Recordinternational Aline Zeler heeft een punt gezet achter haar carrière bij onze Belgian Red Flames
Foto: © photonews

Zwitserland-België op 9 oktober 2018 in Biel was de laatste wedstrijd van Aline Zeler bij de Belgian Red Flames. Onze Flames konden zich in de dubbele barragewedstrijd tegen Zwitserland (thuis 2-2 en uit 1-1) niet plaatsen voor het WK, volgende zomer in Frankrijk.

Voor aanvoerster Aline Zeler (35) het sein om haar afscheid bij de Red Flames aan te kondigen. Ze is met 109 caps Belgisch recordinternational.

Aline debuteerde bij ons nationaal vrouwenelftal op 12 maart 2005 onder toenmalig bondscoach An Noë, met een 2-0 nederlaag in een vriendschappelijke wedstrijd in Ierland. Daarna volgenden nog ruim 100 wedstrijden voor onze vrouwen, met als hoogtepunt de drie wedstrijden op het EK in 2017 in Nederland.

Aline Zeler speelde bij de Flames zowel in de verdediging als in de aanval en maakte in totaal 29 doelpunten. “Ik heb de nodige tijd genomen na de uitschakeling tegen Zwitserland en heb beslist om mijn carrière af te sluiten op dit niveau. De volgende kwalificaties, voor het EK 2021, starten immers pas in september 2019."

"Ik maak uiteraard het seizoen vol bij PSV, waar we nog vele doelen hebben dit jaar. Ik denk dat de ploeg een mooie progressie heeft gemaakt en in de toekomst nog enorm zal evolueren”, aldus de voormalige speelster van o.a. Standard de Liège, RSC Anderlecht en Sint-Truidense VV.

Bondscoach Ives Serneels blikt tevreden en trots terug op zijn samenwerking met Aline Zeler als international: “Aline is een echte teamplayer met veel aandacht voor discipline, in de eerste plaats voor zichzelf."

"Het is mede daardoor dat ze dergelijke mooie carrière heeft kunnen uitbouwen. Ze is een voorbeeld op en naast het veld. Hopelijk mag ze in de toekomst naast het veld die steunpilaar blijven die ze altijd is geweest. Voor de vrouw en de speelster Aline heb ik het allergrootste respect.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties