Heleen Jaques pikt draad weer op bij Red Flames: "Ik kijk niet te ver meer in toekomst, maar droom wel nog van EK 2021"
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Nieuwpoort
| 0 reacties

Heleen Jaques spreekt over de Belgian Red Flames en de nieuwe doelstellingen

Heleen Jaques pikt draad weer op bij Red Flames: "Ik kijk niet te ver meer in toekomst, maar droom wel nog van EK 2021"
Foto: © photonews

Het WK 2019 werd niet gehaald door de Belgian Red Flames en dus is het nu al vooruitkijken naar 2021. Al is dat niet voor iedereen even evident qua planning. "Ik kijk niet meer in de verre toekomst", geeft Heleen Jaques aan.

De Red Flame hoort ondertussen bij de meest ervaren speelsters binnen de nationale ploeg: "Nu Aline Zeler gestopt is, ben ik officieel de oudste", kon er een lachje af op de stage in Nieuwpoort.

"Ik kijk dus niet te ver meer in de toekomst. Het EK in 2021? Dat is binnen drie jaar, ik weet niet of ik er dan nog bij ben. Misschien lukt dat perfect met mijn knie en ben ik nog drie-vier-vijf jaar in topvorm, maar voor hetzelfde geld is het binnen enkele maanden voorbij."

Geloof nog in project Red Flames

"Ik wil nu dus vooral genieten van het moment, week per week, match per match en bij de Flames stage per stage. Als we elke keer opnieuw beter worden, dan kunnen we oogsten richting kwalificatiecampagne en richting EK 2021."

Het missen van het WK is inmiddels zo goed als doorgespoeld: "Natuurlijk wringt dat nog wel wat, het was een unieke kans - zeker voor mij, want 2023 is nog heel ver weg. Maar ik geloof nog in het project Red Flames en ik wil daar nu verder stappen mee vooruit zetten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

 Play-offs - Finale (T)

Nieuwste reacties