Heleen Jaques helemaal gelanceerd na begin in mineur in Italië: "Elk sprookje begint slecht zeker?"

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
Heleen Jaques helemaal gelanceerd na begin in mineur in Italië: "Elk sprookje begint slecht zeker?"
Foto: © photonews

Heleen Jaques en Davina Philtjens kozen deze zomer voor een Italiaanse avontuur bij Fiorentina. Dat is er tot op heden eentje met ups en downs voor Heleen Jaques. "Maar elk sprookje begint slecht, zeker?"

"Ik kan opnieuw alle trainingen afwerken en wedstrijden spelen. Helemaal in orde komt het natuurlijk niet meer, maar ik moet er mee leren leven en omgaan", aldus Jaques over haar knieproblemen van de voorbije maanden.

"Het was voorlopig een verhaal met ups en downs, zowel voor mij als voor de ploeg. We hebben de Supercoppa al gewonnen en in de competitie gaat het voorlopig ook nog goed, maar de Champions League was een opdoffer."

Hopelijk kan het mooi eindigen

"In Chelsea verloren we met 1-0, maar hadden we alles dus nog in handen. Thuis gingen we echter zwaar de boot in (0-6, nvdr) en zag je het verschil. De ploegen die ver raken in de Champions League, die hebben extra power. Dat is iets voor ons om aan te werken als we ook op dat niveau willen meespelen."

Dan moet Jaques met Fiorentina dit seizoen wel de top-2 halen in de Serie A. Met 12 op 15 en een inhaalmatch tegen staartploeg Bari zit La Viola voorlopig prima op schema. "De ambitie is natuurlijk de titel pakken, maar met AC Milan én Juventus is de concurrentie niet minnetjes. Het seizoen begon voor mij als een horrorsprookje, maar elk sprookje begint slecht zeker? Laat ons hopen dat het mooi kan eindigen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties