Vrouwenvoetbalclubs zijn misnoegd over beleid KBVB en komen met tienpuntenplan

Bart Vandenbussche
Bart Vandenbussche
| 0 reacties
Vrouwenvoetbalclubs zijn misnoegd over beleid KBVB en komen met tienpuntenplan
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames zijn een uithangbord voor de KBVB, maar de Belgische competitie hangt met haken en ogen aan elkaar. De zes teams uit de Super League én enkele topclubs uit eerste nationale zijn het nu grondig beu.

Anderlecht, Genk, Gent, OH Leuven, Standard en Heist: alle zes de teams van de Super League scharen zich in het protest tegen de manier waarop de KBVB zonder overleg over de toekomst van het vrouwenvoetbal beslissingen neemt. Ook Eendracht Aalst, Zulte Waregem en WS Woluwe uit eerste nationale scharen zich achter het plan.

"De groep stelt vast dat alle financiële middelen die voor het vrouwenvoetbal beschikbaar zijn, vandaag enkel en alleen gebruikt worden voor het Nationaal Elftal in een (verdienstelijke) poging om dit team hoger op de ranking te krijgen", klinkt het onder meer.

Tienpuntenplan

"Dit is echter niet het kloppend hart van onze sport. De kern ligt bij de clubs, waar de groei van het aantal leden de toekomst van het vrouwenvoetbal verzekert."

De groep van negen clubs komt met een duidelijk tienpuntenplan. Het wil zo onder meer zo snel mogelijk een volwaardige competitie van acht of tien ploegen zien ontstaan in de Super League - in plaats van de huidige zes. Ook op financieel vlak en op gebied van marketing moet er een en ander veranderen.

Yellow Flames

De Yellow Flames zijn een groot probleem voor de ploegen. Die zouden volgens een nieuw voorstel van de KBVB binnenkort als extra team kunnen instromen in de Super League. Dat willen de clubs niet. "En het mag ook geen voorgeborchte worden voor de Red Flames."

"Het deelnemen door de Yellow Flames aan de Superleague is geen structurele oplossing voor het format en het belemmert sterk de intrede van nieuwe clubs op het topniveau. Het noodzaakt een verlaging van de minimumleeftijd, waar we eerder een verhoging nodig hebben in combinatie met een U18-competitie."

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties