"Moeten drie keer op onze hoede zijn": Belgian Red Flames U19 kunnen tegen Finland enorme stap richting EK zetten

"Moeten drie keer op onze hoede zijn": Belgian Red Flames U19 kunnen tegen Finland enorme stap richting EK zetten
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames U19 begonnen heel erg goed aan de nieuwe eliteronde richting EK in Schotland met een overwinning tegen Zwitserland. Maar ze zijn er nog niet.

"Finland en Polen zijn ook twee stevige teams, dus we zullen drie keer op onze hoede moeten zijn", had Ella Vierendeels vooraf al aangegeven op een persconferentie in Tubeke.

Ook coach Xavier Donnay was haar daarin bijgetreden: "Echte grote toplanden zitten er niet in onze groep, maar het zijn drie goede ploegen waar we tegen moeten spelen. We mogen niets laten liggen, maar we hebben de ambitie om naar het EK te gaan."

Teamspirit

"Er zijn Franstaligen en Nederlandstaligen, maar we vormen echt één groep. De tactische bespreking is dan ook een beetje in beide talen, iedereen doet zijn best om elkaar te begrijpen. Het draait ook erg goed binnen de staf, we zijn een echt team."

De Flames spelen om 13 uur tegen Finland, daarna is er ook nog de match van de U16 tegen Ierland. Alle wedstrijden in Tubeke zijn gratis toegankelijk. Het Belgian Football Centre bevindt zich in de Rue de Bruxelles 486, 1480 Tubeke. Opgelet: rugzakken en tassen zijn niet toegestaan zijn in het stadion.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties