"Er komen belangrijke weken aan": Red Flames in het buitenland kunnen nog 7(!) prijzen pakken komende maand
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
"Er komen belangrijke weken aan": Red Flames in het buitenland kunnen nog 7(!) prijzen pakken komende maand
Foto: © Sevil Öktem

"Er staat de komende weken nog heel wat op het spel voor onze Red Flames in de diverse competities." Duidelijke woorden van bondscoach Ives Serneels. Maar wat staat er nog allemaal op het spel voor de Belgen?

België

In België spelen Gent, Genk en Standard (samen met Woluwe) nog in de halve finales van de Beker van België in het weekend van 13 en 14 april. Op paasmaandag 22 april is er ook nog de bekerfinale.

Ondertussen spelen Gent, Genk en Standard met Anderlecht ook nog de play-offs tot 17 mei. Er komen dus nog drukke weken aan. Maar dat is ook in het buitenland het geval ...

Engeland

Manchester City (Wullaert) heeft mogelijk nog een belangrijk duel tegen Arsenal te spelen op de slotspeeldag, al heeft Arsenal alles in eigen handen richting titel momenteel.

In de FA Cup is er dit weekend de halve finale tegen Chelsea. Voor Liverpool (Daniëls) en Bristol (Biesmans) staat er dit seizoen niets bijzonders meer op het spel.

Nederland

Twente (Blom, Evrard) spelen nog in de halve finales van de Beker van Nederland tegen Ajax (12 april), de titelstrijd in play-off 1 wordt ook nog spannend met Twente, Ajax én PSV (Zeler, Yüceil en Vanmechelen).

Frankrijk

Lille (Coryn, Demeyere en Coutereels) heeft nog drie wedstrijden om een verlengd verblijf af te dwingen in de Ligue 1, met daarbij ook een wedstrijd bij het Montpellier van Janice Cayman.

In de Beker van Frankrijk wacht bovendien ook nog eens een prestigieuze finale tegen Lyon op 8 mei. Drukke weken voor Lille dus.

Italië

Fiorentina (Jaques, Philtjens) kan de poort naar de bekerfinale nog openbeuken na een 1-1 in de heenmatch van de halve finales in Rome.

In de competitie staat het team voorlopig tweede, op een punt van leider Juventus en met een punt meer dan Milan. De titel kan nog, de tweede plek geeft ook recht op starten in de Champions League.

Noorwegen

De competitie voor ROA (Vanhaevermaet) is nog maar pas begonnen. Momenteel doen ze het met een 6 op 6 prima.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties