Gent Ladies naar bekerfinale na knappe zege tegen moedig Woluwe

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Oostakker
| 0 reacties
Gent Ladies naar bekerfinale na knappe zege tegen moedig Woluwe
Foto: © Sus Sips

In Oostakker stond de tweede halve finale in de Beker van België op het programma tussen de KAA Gent Ladies en Woluwe. Het werd een interessant treffen onder een stralende zon.

Jess Thorup kwam de aftrap geven van een duel onder een moeilijk gesternte. De KAA Gent Ladies moesten heel wat speelsters missen door blessures, tot overmaat van ramp viel ook Iliano nog eens uit voor de Buffalo's na een halfuurtje spelen.

De bezoeksters uit Woluwe? Die speelden op zaterdag nog een competitiewedstrijd in Brugge en brachten dus de nodige vermoeidheid mee naar Oostakker.

Toch kregen we een al bij al evenwichtige eerste helft, waarbij we gingen rusten met 2-1. In het eerste kwartier had Gent al paal en lat getroffen, voor Dhont de 1-0 maakte. Senaeve zette vervolgens de bordjes op gelijke hoogte vanop de stip, vlak voor rust werd het dan toch nog 2-1.

Bekerfinale op paasmaandag

Van Den Abbeele miste nog een elfmeter, na de pauze ging het plots vrij snel. Eerst maakte Schryvers er eigenhandig 3-1 van, daarna gaf ze op het uur in twee minuten twee keer een doelpunt aan voor Lenie Onzia: 5-1.

De match was meteen gespeeld, al probeerde een moedig Woluwe de schade nog te beperken. In de finale speelt KAA Gent op paasmaandag in het stadion van Dender tegen Standard. Het is zo de bekerwinnaar van 2017 tegen die van 2018.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties