Coach Donnay en kapitein Vierendeels blikken vooruit op EK-loting: "Realistisch blijven, maar ..."
Redactie
| 0 reacties
Coach Donnay en kapitein Vierendeels blikken vooruit op EK-loting: "Realistisch blijven, maar ..."
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames U19 wisten zich vorige week te plaatsen voor het EK 2019 in Schotland. Op dinsdagmiddag is er de loting voor dat EK.

Schotland, Duitsland, Noorwegen, Nederland, Spanje, Engeland en Frankrijk. De potentiële tegenstanders van de Belgian Red Flames zijn sowieso niet van de poes.

"Het EK? In voetbal hebben we in de kwalificaties gezien dat alles mogelijk is tot op het laatste moment. Maar: we moeten realistisch zijn en blijven. We gaan spelen tegen de absolute top van Europa. Er zullen twee 'kleintjes' tussen zitten: Schotland en wij."

Realistisch blijven

"En toch: we gaan ons op fysiek en tactisch zo goed mogelijk klaarstomen voor deze mooie belevenis. We willen er het hoogst haalbare uithalen", aldus coach Xavier Donnay.

Kapitein Ella Vierendeels pikte in: "Als je u plaatst voor een EK, dan moet je daar ook zo hoog mogelijk proberen mikken. Het is iets dat je niet al te vaak in je carrière zal meemaken, dus we willen daar zoveel mogelijk forceren. Het gaat niet simpel worden tegen allemaal kleppers, maar we gaan dat gewoon keigoed doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties