Ella Van Kerkhoven opnieuw topschutter bij titelwinnaar Anderlecht: "Ambitie richting buitenland, maar ..."

Ella Van Kerkhoven opnieuw topschutter bij titelwinnaar Anderlecht: "Ambitie richting buitenland, maar ..."
Foto: © photonews

Vorig seizoen kwam het nog als een verrassing, maar dit seizoen eigenlijk niet meer: Ella Van Kerkhoven werd opnieuw gekroond tot topschutter. Rest de vraag: blijft ze bij RSC Anderlecht?

Van Kerkhoven werd uiteindelijk topschutter met 24 goals: "Ik had er vorig jaar 29, dus had ik er dit seizoen graag nog meer dan 29 gemaakt. Als ploeg moeten we altijd streven naar het beste en het meeste en dus had ik er graag nog een schepje bovenop gedaan", aldus de spits van Anderlecht.

"Maar: we hebben opnieuw de titel gepakt, wat kan je nog meer vragen? Dit was een mooie bevestiging van het vorige seizoen, ook voor mezelf."

Anderlecht is een absolute topclub in België natuurlijk

"De verdedigsters kenden me ondertussen toch ook al wat meer. De verrassing was er wat af, maar dit seizoen heb ik laten zien dat ik er mee om kan gaan en dat ik toch nog mijn goaltjes kan meepikken.

En dus is de vraag: blijft Van Kerkhoven bij Anderlecht? "Dat er veel ploegen zijn die aan mijn mouw komen trekken? Zo erg is het nog lang niet in het vrouwenvoetbal. Wat mijn toekomst brengt? Dat weet ik nog niet. Ik heb de ambitie om naar het buitenland te gaan, maar of dat deze zomer al wordt? Ik ben ook graag in België en zit hier bij een absolute topploeg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League - Play-off 1

Nieuwste reacties