"David tegen Goliath": Voetbal Vlaanderen moet inbinden met project Yellow Flames, clubs halen slag thuis

Redactie
| 0 reacties
"David tegen Goliath": Voetbal Vlaanderen moet inbinden met project Yellow Flames, clubs halen slag thuis
Foto: © Leo Stolck

De kogel is door de kerk. De Yellow Flames zullen aanstaand seizoen niet uitkomen in de eerste nationale van het vrouwenvoetbal. De clubs halen zo hun slag thuis, bij Voetbal Vlaanderen zijn ze teleurgesteld.

De vrouwenvoetbalclubs uit de Super League en eerste nationale wilden niet dat de Yellow Flames bij hen in de competitie zouden komen. Dat zou oneerlijke concurrentie zijn, omdat ze speelsters zouden wegplukken uit hun eigen jeugdopleidingen.

De Pro League heeft inmiddels negatief advies gegeven aan Voetbal Vlaanderen om met het project in de nationale voetbalreeksen te stappen. Het project gaat (vooralsnog) wel verder op de manier van de voorbije seizoenen, met speelsters die in de tweede graad vanuit de topsportschool in Leuven in een jongensjeugdreeks worden ondergebracht.

David tegen Goliath

"David tegen Goliath. Talententeam mag niet deelnemen aan competitie van 1ste Nationale vrouwen. ONE TEAM - ONE DREAM blijft overeind. Via deelname aan nationale en internationale activiteiten zullen we onze toekomstige topsporters ook volgend schooljaar en volgend voetbalseizoen een topopleiding binnen een topomkadering garanderen", aldus Voetbal Vlaanderen via zijn sociale media.

Opvallend: net deze week speelden én wonnen de Yellow Flames een wedstrijd tegen Landen met 1-2. Ook dat leek een beetje op David tegen Goliath, want de jongens van de U15 van Landen waren een kop groter dan de meisjes.

Meer nieuws

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties