Red Flames in een nieuw systeem, ook in de toekomst? Bondscoach legt reden uit

Redactie
| 0 reacties
Red Flames in een nieuw systeem, ook in de toekomst? Bondscoach legt reden uit
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames wonnen met 6-1 van Thailand en besloten op die manier hun seizoen op een prima manier. Opvallend was ook de manier waarop de Flames speelden.

Het was alweer even geleden, maar de Red Flames speelden tegen Thailand nog eens met drie vrouwen achterin. Een goed moment om eens iets uit te testen, met oog op de volgende kwalificatiecampagne ook. En voorwaar: het liep goed.

Het moet gezegd: het was 'maar' tegen Thailand, maar toch. Bovendien waren er ook enkele Red Flames afwezig die in het systeem met drie achterin zeker ook van pas kunnen komen. Laura Deloose als derde centrale verdedigster, extra opties op de flanken met Van Gorp en Wijnants of extra gestalte en infiltratie rondom diepe spits Van Kerkhoven met De Caigny? Het zou allemaal best kunnen.

Roemenië durft van systeem te wisselen

"We wilden dit systeem zeker eens proberen. Of we het nog vaker zo gaan doen? Dat zullen we nog zien", aldus bondscoach Ives Serneels.

"Feit is dat we weten dat Roemenië van systeem durft wisselen en daar wilden we zeker al op voorzien zijn. Tegen Thailand kon het ook, omdat zij toch wel wat snelheid hebben.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties