Dit is ons 'Team van speeldag 2' op het WK vrouwenvoetbal

Redactie
| 0 reacties
Dit is ons 'Team van speeldag 2' op het WK vrouwenvoetbal
Foto: © SC

Het WK vrouwenvoetbal is goed vertrokken, de eerste 24 wedstrijden zijn inmiddels achter de rug en speeldag 3 is al begonnen. Hoog tijd om terug te blikken met een team van de week.

Doel

In doel deden enkele keepsters het de voorbije speeldag prima. Voor de tweede keer op rij maakte de Chileense Tiane Endler indruk, we zetten haar dan ook graag in ons elftal van de week. De Argentijnse doelvrouw Correa verbaasde ons ook voor de tweede keer.

Verdediging

De Duitse defensie kwam een paar keer onder druk tegen Spanje, maar Duitsland plooide niet en hield verdedigend stevig stand. Marina Hegering was misschien het toonbeeld van de vele gewonnen duels tegen de vaardige Spanjaarden. Bij Zweden kon Sembrandt de belangrijke eerste treffer maken tegen Thailand, Stabile was weer goed bij Argentinië.

Middenveld

Australië moest diep in de buidel van het krachtenarsenaal tasten om voorbij Brazilië te gaan, maar het mocht daar vooral een erg sterke Chloe Logarzo voor danken. Julie Ertz was de niet-aflatende strijder bij de USA, Galli scoorde twee keer als invalster bij Italië en Däbritz maakte het verschil voor Duitsland.

Aanval

Cristiane Girelli zorgde met een hattrick voor het verschil in Italië tegen Jamaica en krijgt dus een plekje in ons team. Vivianne Miedema is topscorer aller tijden geworden bij Nederland en maakte het verschil tegen Kameroen, Lloyd maakte er dan weer twee voor de USA - al had dat altijd een hattrick moeten zijn.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties