Matchdag 3 begint: hoe staan de vrouwen er voor na twee speeldagen in de groepsfase?

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
Matchdag 3 begint: hoe staan de vrouwen er voor na twee speeldagen in de groepsfase?
Foto: © photonews

Twee speeldagen zijn achter de rug, de komende dagen weten we welke teams allemaal naar de achtste finales mogen. Tot op heden zijn wel al enkele landen zeker van de volgende ronde, maar nog veel is mogelijk.

Groep A:

Frankrijk is al zeker van de volgende ronde met 6 op 6, maar is met een puntje tegen Nigeria ook altijd zeker van groepswinst. Ook Nigeria zou met een puntendeling zeker zijn van de volgende ronde, minstens als beste derde. 

Noorwegen kan tegen Zuid-Korea aan een punt genoeg hebben voor plek 2 in de groep, sowieso gaan ze dan ook door naar de volgende ronde. Zuid-Korea moet winnen en daarna vooral hopen dat ze als beste derde nog iets kunnen gaan betekenen.

Groep B:

Duitsland is al zeker van de achtste finales, China en Spanje maken in een rechtstreeks duel uit wie zeker meegaat naar de achtste finales. Voor de verliezer wordt het bidden, bij een gelijkspel gaan ze vermoedelijk allebei door.

Groep C:

Italië is met 6 op 6 al zeker van de volgende ronde, maar kan wel nog derde worden in zijn groep. Met een puntje tegen Brazilië wordt het wel groepswinnaar, dus het kan nog spannend worden. Jamaica speelt zijn laatste troef uit tegen Australië, maar lijkt kansloos. 

Groep D:

Engeland heeft aan puntje tegen Japan genoeg voor groepswinst, beide teams zijn al zeker van de volgende ronde. Argentinië kan met winst tegen Schotland ook door naar de achtste finales, Schotland kan bij een zege ook nog als beste derde door. Een puntendeling is voor beide teams vermoedelijk nefast.

Groep E:

Nederland heeft aan een punt tegen Canada genoeg voor groepswinst, beide teams zijn al zeker van de achtste finales. Kameroen en Nieuw-Zeeland moeten winnen en hopen dat het genoeg is om beste derde te worden.

Groep F:

USA heeft aan een punt tegen Zweden genoeg voor groepswinst, beide teams zijn al zeker van de achtste finales. Chili en Thailand moeten winnen en hopen dat het genoeg is om beste derde te worden.

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties