WK voor vrouwen zonder Red Flames? Twee Belgische speelsters in achtste finales

WK voor vrouwen zonder Red Flames? Twee Belgische speelsters in achtste finales
Foto: © photonews

Neen, de Belgian Red Flames zitten niet op het WK. Toch zijn er twee speelsters met een duidelijke Belgische link aanwezig in Frankrijk. Meer zelfs: ze zitten al in de volgende ronde.

Het verhaal van Jackie Groenen is zo stilaan bekend. Ze woont al haar hele leven in de grensstreek tussen België en Nederland en wilde graag voor de Red Flames uitkomen, tot bleek dat ze al eens een jeugdtoernooi met Nederland had gespeeld.

Daarom moest ze wel uitkomen voor Oranje, waar ze op het EK en nu ook op het WK een heel belangrijke schakel is geworden. Maar: ze is niet eens de enige Belgische op het WK vrouwenvoetbal momenteel.

Hendrich

Ook Kathrin Hendrich heeft namelijk de dubbele nationaliteit. Zij werd op 6 april 1992 geboren in Eupen en zette haar eerste voetbalstapjes tussen 1999 en 2003 ook bij Eupen, alvorens ze naar Duitsland vertrok om te voetballen.

Sinds 2014 is ze international voor Duitsland, steeds vaker komt ze daar in de plannen voor. Ook Duitsland zit al in de volgende ronde na drie knappe overwinningen in de groepsfase.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties