"Vooral een serieuze klap voor de meisjes zelf": coach Donnay legt het verlies van kapitein Vierendeels uit vlak voor EK U19
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Tubeke
| 0 reacties
"Vooral een serieuze klap voor de meisjes zelf": coach Donnay legt het verlies van kapitein Vierendeels uit vlak voor EK U19
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames vertrokken vrijdagavond naar Schotland, zonder hun kapitein Ella Vierendeels. Coach Xavier Donnay legt uit welke impact dat zal hebben op de groep.

"Kaily Dhondt en Ella Vierendeels zijn jammer genoeg gekwetst en daarom werden Talitha De Groote en Saar Verdonck opgeroepen. Zij stonden op de standby-lijst", aldus coach Xavier Donnay.

"Voor de twee meisjes is het natuurlijk een serieuze klap. Ella heeft al een tijdje gesukkeld met verschillende blessures en kan er nu ook op het EK niet bij zijn. Het is heel veel pech."

Nieuwe kapitein(s)

"Het is heel ongemakkelijk ook voor ons als staff en voor de groep van speelsters, want Ella was de kapitein en heeft pakken ervaring als tweedejaars en van haar stage bij de Red Flames. Die gaan we moeten missen, want ze had een belangrijke rol in ons seizoen. We gaan het ermee moeten doen."

"Iemand anders zal nu de rol van haar moeten opnemen. We hadden met Amber Tysiak en Tiffanie Vanderdonckt nog twee vice-kapiteins als tweedejaars, dus gaan we nu met die keuzes door. Zij zullen de rol en de taken nu moeten invullen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties