Red Flames U19 weten dat het moeilijk wordt, maar: "Laat tegenstanders ons maar onderschatten" en "We gaan verrassen"
Red Flames U19 weten dat het moeilijk wordt, maar: "Laat tegenstanders ons maar onderschatten" en "We gaan verrassen"
Foto: © photonews

De Red Flames U19 beginnen aan hun EK-avontuur met een klepper tegen regerend Europees kampioen Spanje. En ook Duitsland en Engeland zullen nog de revue passeren.

De speelsters geloven er alvast in: "We zijn de underdog, maar dat kan net voor verrassingen zorgen. We gaan ons vermoedelijk wel wat aanpassen aan de tegenstander om het op te vangen, maar het gaat wel goed gaan", was Lisa Petry nuchter, maar ambitieus.

"Spanje is een land met snelle speelsters, dus dan zullen we het snel moeten oplossen. We moeten ons eigen spel proberen spelen. Misschien gaan we wat minder hoog moeten beginnen en wat meer opvangen, maar we moeten in staat zijn om mooie dingen te laten zien."

Kunnen als underdog voor de verrassing zorgen

Ook Saar Verdonck ging met vertrouwen naar Schotland: "Ik hoop dat we als underdog voor een verrassing kunnen zorgen. We zitten in een lastige poule, Duitsland en Spanje speelde vorig jaar nog de EK-finale, dus dat wordt niet evident.

"Ik ben dus heel benieuwd hoe we het gaan doen als team, maar we zullen verrassen en gaan voor het hoogst haalbare. We kunnen volgens mij onze voet zeker naast Spanje zetten. Laat de tegenstander ons maar onderschatten ..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties