De eerste weken van Nicole Studer in België: "Heb de ploeg gevonden die ik zocht" en "Stabiele club in mooie stad met joviale mensen"
Redactie
| 0 reacties
De eerste weken van Nicole Studer in België: "Heb de ploeg gevonden die ik zocht" en "Stabiele club in mooie stad met joviale mensen"
Foto: © SusSips

Met Nicole Studer hebben de KAA Gent Ladies een nieuwe doelvrouw weten aan te trekken. Zij probeert na een periode met verschillende blessures opnieuw aan de oppervlakte te komen in de Belgische Super League.

De Zwitserse - met ervaring bij Zürich, YB Bern en Verona - kwam deze zomer over naar de KAA Gent Ladies, waar ze met Nina Stapelfeldt bovendien een landgenote terugziet. (Lees het interview met Stapelfeldt HIER nog eens opnieuw). Vorig jaar was ze lange tijd out met een elleboog- en armblessure.

Blessureleed doorspoelen

"Ik heb er met Nina ook over gesproken en heb er lang over nagedacht, maar na een seizoen met enkele blessures wilde ik graag speelminuten maken en het aanbod hier in Gent is heel mooi", aldus Nicole Studer in een eerste reactie over haar nieuwe ploeg.

"Ik wil graag spelen in een professionele omgeving en bij een stabiele club die in mij gelooft. Na een week kan ik al zeggen dat ik die ploeg heb gevonden. Het is heel cool om met Nina samen te wonen nu, want we hebben vroeger nog samen gespeeld en gingen daarna onze eigen weg. Nu kruisen onze wegen opnieuw, het helpt zeker om te wennen aan de nieuwe club."

Gent is een heel mooie stad, met open en joviale mensen

Ondertussen geniet Studer met volle teugen van Gent: "Een zeer leuke stad, die ik nog nooit had bezocht voor ik hier tekende. Ik hou er wel van, ik heb hier al veel rondgereden met de fiets, want er zijn hier veel leuke, alternatieve hoekjes. De mensen zijn heel open en joviaal, dat ligt me wel."

"Het is in ieder geval een groot verschil met de Italiaanse mentaliteit en voor mij is het een aangename afwisseling. De integratie in de groep is ook prima, iedereen is heel hulpvol en na de eerste training gingen we al samen eten met een groepje. Ik leerde al mijn eerste woordjes Nederlands en wil nu vooral alles op orde stellen hier om me volledig op voetbal te kunnen focussen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties