Marc Coucke is bijzonder fier op de vrouwenploeg van Anderlecht: "Bij de beste 32 van Europa!"

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
Marc Coucke is bijzonder fier op de vrouwenploeg van Anderlecht: "Bij de beste 32 van Europa!"
Foto: © photonews

RSC Anderlecht plaatste zich op overtuigende en knappe wijze voor de volgende ronde in de Champions League. Tot vreugde ook van Marc Coucke, die zich nu mag opmaken voor de zestiende finales van de Champions League in het Lotto Park.

"Het is heel mooi. Anderhalf jaar geleden hebben we gezegd dat we het vrouwenvoetbalproject serieus wilden nemen. We wilden hen steunen. Niet enkel qua budget, maar ook infrastructureel. Hen ook in het Lotto Park laten spelen en dergelijke", aldus Marc Coucke in een reactie tegenover Voetbalkrant.com.

"De winst tegen Kvinner was echt wel een stunt. Vorig jaar waren ze nog kwartfinalist, dat was echt wel een stunt. Proficiat aan Patrick en zijn team, ook bedankt aan de supporters om te komen kijken. Het was echt prachtig."

Campagne is nu al geslaagd

"We zitten nu bij de 32 beste ploegen van Europa ... bij de vrouwen, maar je moet ergens beginnen", kon er een lachje af bij de voorzitter van paars-wit. "De Europese campagne van de vrouwen is bij dezen geslaagd."

"Iedereen is welkom voor deze wedstrijden. Een kleine 1000 man per wedstrijd bij de voorrondewedstrijden, dat was niet slecht voor een eerste keer. Het Lotto Park, in dit kader, heeft hen geïnspireerd en dat doet hun plezier. We hopen natuurlijk op nog meer supporters in de zestiende finales, maar we zijn heel blij met hoe het tot hiertoe loopt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws