Vooruitblik Super League: OH Leuven moet opnieuw bouwen en sleutelen met erg jong team

Vooruitblik Super League: OH Leuven moet opnieuw bouwen en sleutelen met erg jong team
Foto: © Michael Teulings

Vrijdag begint het nieuwe seizoen in de Super League voor vrouwen. En dus is het de vraag wie zal strijden om de titel en wie vooral mikt op de toekomst. Wij beschouwen voor met de zes teams, te beginnen met OH Leuven.

Vorig seizoen

Het seizoen 2018-2019 zorgde niet meteen voor grote triomfen bij de vrouwenploeg van OH Leuven. Ze wonnen weliswaar vier keer van Heist én klopten hen ook in play-off 2, tegen de vier andere teams uit de Super League kon vorig seizoen niet gewonnen worden.

Daardoor eindigde het team uiteindelijk op een vijfde plek. Met het verdwijnen van Heist en de komst van Club Brugge in de Super League zal het voor een erg jong OHL dit seizoen vermoedelijk niet al te veel hoger kunnen mikken. 

Transfers

Cattoor, Lesuisse, Vandyck, Vanzeir, Neirynck, Maelfait, Di Napoli, ... OH Leuven deed héél veel inkomende transfers en mikte daarbij vooral op jonge talenten die kunnen doorgroeien.

Aan uitgaande zijde verdwenen met onder meer Jarne Teulings, Sari Kees, Karlijn Knapen, Michelle Colson en Marith De Bondt dan weer de iets oudere, maar ook nog steeds jonge talenten uit de groep. 

Sterktes & Zwaktes

De grootste sterkte is misschien ook meteen de grootste zwakte van OH Leuven: er loopt heel veel jong talent rond in Leuven. 

Vele Yellow Flames kwamen over naar OHL om er ervaring op te doen in de Super League. De randbemerking is dan natuurlijk meteen of ze klaar zijn om er meteen te staan.

Ambitie

Bij OH Leuven zelf mikken ze bij monde van coach Kris Vangelooven op termijn op de top-3: "Dan moeten we wel onze talenten kunnen langer aan ons binden", beseft de oefenmeester.

"Dit seizoen willen we vooral stappen zetten en met onze jonge ploeg veel ervaringen opdoen, met oog op die toekomst."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties