Vooruitblik Super League: Club Brugge wil rustig bouwen aan de toekomst

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
Vooruitblik Super League: Club Brugge wil rustig bouwen aan de toekomst
Foto: © Leo Stolck

Vrijdag begint het nieuwe seizoen in de Super League voor vrouwen. En dus is het de vraag wie zal strijden om de titel en wie vooral mikt op de toekomst. Wij beschouwen voor met de zes teams, met ook de vrouwen van Club Brugge.

Vorig seizoen

Na het stoppen van de BeNe League koos Club Brugge ervoor om niet langer uit te komen op het hoogste niveau in België, maar de voorbije jaren werkten ze zich met veel eigen jeugd wel op van tweede nationale naar de Super League.

In het seizoen 2018-2019 werden ze tweede in eerste nationale, maar WS Woluwe verkoos geen licentie aan te vragen voor de Super League en blauw-zwart deed dat wel.   

Transfers

Club Brugge hield zijn kern van vorig seizoen - op Silke Ampe na - helemaal samen en breidde die uit met enkele gerichte versterkingen.

Debbie Decoene kwam over van Merkem, met Iliano, Vangheluwe en Van Britsom kwam er ook onder meer een sterk trio van Gent over. Bovendien is Maja Tingvoll na een jaar in België nu ook speelgerechtigd geraakt. 

Sterktes & Zwaktes

Club Brugge zal moeilijk in te schatten zijn en zeker in het begin iets minder bekend zijn voor bepaalde ploegen. Daar kunnen de troepen van Leo Van Der Elst zeker van profiteren. Bovendien zullen ze in een ander systeem gaan spelen dan in eerste nationale, in elke linie lijkt er bovendien wel wat kwaliteit te zitten.

Maar: voor verschillende speelsters wordt het wel een eerste kennismaking met de Super League en dus kan het mogelijk mangelen aan ervaring om het af te werken in bepaalde wedstrijden. Dat is zeker een uitdaging voor blauw-zwart.  

Ambitie

Bij Club Brugge zelf willen ze voorlopig niet te hard van stapel lopen. "Hard werken volgens het motto No Sweat/No Glory en rustig bouwen aan onze toekomst, staan centraal", aldus coach Leo Van Der Elst.

De club staat voor serieuze uitdagingen met een jong team en moet zaterdag meteen aan de bak tegen favoriet Anderlecht. Dat kan een eye-opener zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties