Vooruitblik Super League: KAA Gent Ladies zijn klaar om voor de titel te strijden

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
Vooruitblik Super League: KAA Gent Ladies zijn klaar om voor de titel te strijden
Foto: © SusSips

Vrijdag begint het nieuwe seizoen in de Super League voor vrouwen. En dus is het de vraag wie zal strijden om de titel en wie vooral mikt op de toekomst. Wij beschouwen voor met de zes teams, met ook de KAA Gent Ladies.

Vorig seizoen

Voor het seizoen 2018-2019 hadden wij de KAA Gent Ladies al getipt als een mogelijke titelkandidaat, samen met RSC Anderlecht. In de reguliere competitie leek dat ook lange tijd te kunnen, in de play-offs vielen de Buffalo's na een lang en slopend seizoen én met de nodige pech en blessures nog terug van plek 2 naar 4.

Tussendoor werd wel een tweede Beker van België in drie seizoenen gepakt, iets waar ze bij de Gentenaars terecht enorm fier op waren.   

Transfers

Gent zag flink wat speelsters vertrekken in het tussenseizoen: Toloba en Seynhaeve trokken naar grote concurrent Anderlecht, terwijl er ook enkele speelsters naar Club Brugge en Zulte Waregem trokken. Elien Van Wynendaele stopte er dan weer mee op het hoogste niveau.

De centrale as van de ploeg bleef echter intact en kreeg de nodige versterking met doelvrouw Nicole Studer en verder ook Eva Castano, Nina Stapelfeldt en Jassina Blom. 

Nicole Studer en Nina Stapelfeldt, twee van de nieuwkomers bij de KAA Gent Ladies

Sterktes & Zwaktes

Gent kan voor een groot deel verder bouwen op de goede zaken van de voorbije jaren. Het gaat bovendien zijn tweede seizoen in met een vermeerdere trainingsarbeid, dus de speelsters zullen daar na vorig jaar aan gewend zijn geraakt.

Het blijft afwachten hoe de Buffalo's op bepaalde momenten gaan omgaan met de druk om week na week te presteren, de voorbije jaren waren er altijd wel eens mindere weken waarin snel veel punten werden verloren. Dat moeten ze nu overwinnen. 

Ambitie

Na twee keer de Beker van België in drie seizoenen was voorzitter Dominique Reyns op de spelersvoorstelling al duidelijk: "We mikken hoger en hopen ook eens een titel te kunnen pakken, we gaan er in ieder geval volop voor gaan."

Ook coach Dave Mattheus toonde al de nodige ambitie: "We willen steeds hogerop en steeds beter doen. Na vorig seizoen kom je dan automatisch bij de eerste plaats uit zeker?" Toch willen ze bij de Buffalo's niet al te hoog van de toren blazen en vooral hard werken dit seizoen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties