Leo Van Der Elst legt zijn nieuwe rol uit bij Club Brugge Vrouwen én duidt het belang van Champions League

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
Leo Van Der Elst legt zijn nieuwe rol uit bij Club Brugge Vrouwen én duidt het belang van Champions League
Foto: © photonews

Vorig jaar was hij nog T2, dit seizoen is Leo Van Der Elst hoofdcoach bij de vrouwen van Club Brugge. Het zorgt voor volle dagen, maar hij geniet elke dag.

"Ik ben doorgeschoven van T2 naar T1 met heel veel goesting. Nu ben ik verantwoordelijk, maar ik heb een fantastische staf rondom mij", aldus Leo Van Der Elst over zijn nieuwe rol bij de vrouwenploeg van Club Brugge.

"Ik heb wel wat coachingervaring gehad na mijn actieve carrière bij onder meer Waregem en Oostende in tweede klasse, maar vrouwenvoetbal blijft natuurlijk iets helemaal anders. Ik heb mijn ogen en oren vorig seizoen goed opengetrokken, nu was ik er 100% klaar voor vond ik.

Uitlaatklep

"Ik kom met plezier naar de training, dus ik ben blij dat ik die stap heb gezet - ook al zijn het soms lange dagen, door mijn werk bij Club TV en rondom de Europese trips van de mannen. Soms moet ik zo ook eens een training missen en het is heel druk. Maar voor mij is het een uitlaatklep en elke keer zie ik veel gemotiveerde meisjes op het trainingsveld: dat maakt dat ik mijn job heel graag doe."

Dat de mannen van Club Brugge op het Kampioenenbal spelen is ook voor de vrouwen belangrijk: "Je komt zo mee in een slipstream van de mannen terecht, het is belangrijk voor de hele club in al zijn geledingen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties