Leo Van Der Elst zette al snel de doelstellingen voor Club Brugge Vrouwen

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
Leo Van Der Elst zette al snel de doelstellingen voor Club Brugge Vrouwen
Foto: © photonews

Eerlijk? We hadden niet verwacht dat de vrouwen van Club Brugge na tien speeldagen op amper een puntje van de top-4 stonden. Maar aan de andere kant: er wordt wel goed werk geleverd in de schaduw van Jan Breydel. Leo Van Der Elst gaf het altijd al aan hoe het zou moeten.

Club Brugge begon het eerste luik van het seizoen in de Super League met een overwinning en vier nederlagen, goed voor 3 op 15. Blauw-zwart maakte zich verre van belachelijk in die eerste wedstrijden en daarin zaten de kiemen voor een veel betere 9 op 15 in het tweede luik.

En zo heeft blauw-zwart nu 12 op 30 en volgt het daarmee op een puntje van KRC Genk en op drie van de KAA Gent Ladies, al hebben die wel nog een wedstrijd minder gespeeld. Sterke resultaten van Leo Van Der Elst en zijn meisjes, die zaterdag Anderlecht ontvangen.

Bluvn Goan

“Wat ik elke keer opnieuw wil zien van de ploeg is inzet. ‘Bluvn goan’ en ‘No sweat no glory’ zijn niet voor niets onze leuzen. We gaan het match per match moeten bekijken en we gaan zeker wedstrijden verliezen, maar we gaan er ook winnen”, klonk het vroeg in het seizoen al bij Leo Van Der Elst.

De coach heeft dan ook  een duidelijke toekomstvisie: “Het wordt een overgangsjaar om te bekijken wie klaar is om in de Super League te spelen, om dan volgend seizoen nieuwe stappen te zetten. De jeugd zal vollen bak kansen krijgen, de gemiddelde leeftijd van mijn ploeg is amper 20-21 jaar.”

“We gaan tegen ervaren ploegen met een groter budget zeker nog wel eens tegen de muur lopen, maar zolang ze blijven strijden weet ik dat ze stappen gaan zetten. De doelstelling is jonge meisjes laten doorstromen, goed voetbal brengen, de voetjes op de grond houden en er elke match 90 minuten ons hoofd voorleggen. Dan zien we wel waar we uitkomen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties