Genomineerden voor de Gouden Schoen bij de vrouwen bekend: wie is topfavoriet en waarom?

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
Genomineerden voor de Gouden Schoen bij de vrouwen bekend: wie is topfavoriet en waarom?
Foto: © photonews

De Gouden Schoen voor vrouwen is aan zijn vierde editie toe. En dat zal ook dit jaar opnieuw een interessante strijd kunnen worden.

Tessa Wullaert heeft al twee Gouden Schoenen in haar kast staan, Janice Cayman eentje. Dat daar een derde of tweede bijkomt? Die kans is realistisch te noemen.

Wullaert speelde een goed 2019 voor de Red Flames én haar team Manchester City, terwijl Janice Cayman een toptransfer naar Olympique Lyon versierde. En dus lijken zij eens te meer de twee topfavorieten om een nieuwe prijs te pakken. 

Nog acht kanshebbers

Wie komt er verder nog in aanmerking? Ella Van Kerkhoven versierde een transfer naar Internazionale in Italië na een sterke prestatie (inclusief topschutterstitel) in de Super League. Met Laura Deloose, Tine De Caigny en Laura De Neve zijn nog drie speelsters van kampioen Anderlecht genomineerd. Zeker De Caigny is op haar 22e dit jaar helemaal tot wasdom gekomen en scoort ook aan de lopende band.

Ook Julie Biesmans (Bristol/PSV), Davina Philtjens (Fiorentina), Elena Dhont (Gent) en Kassie Missipo (Gent) maken verder kans op de trofee. Allen hebben ze in 2019 mooie dingen laten zien, maar of er iemand de top-2 kan bedreigen? 

Wie zou het voor jou mogen worden?

0%
0%
22%
0%
44%
0%
22%
0%
0%
11%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties