Hoe zit het met de tickets richting Olympische Spelen? Dit is al bekend!
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
Hoe zit het met de tickets richting Olympische Spelen? Dit is al bekend!
Foto: © photonews

In het basketbal wisten de Belgian Cats zich te plaatsen voor de Olympische Spelen van Tokio 2020, maar in het voetbal is dat niet het geval. Hoe zit het daar eigenlijk met de landen die wél mogen gaan en hoe verloopt de rest van de kwalificaties?

In Noord-Amerika zijn de prijzen ondertussen uitgedeeld, Canada en de VS hebben zich weten te plaatsen. Zij vervoegden zo onder meer gastland Japan, Copa America-winnaar Brazilië en OFC Nations Cup-winnaar Nieuw-Zeeland.

Vanuit Europa wisten zich op het WK 2019 Engeland, Nederland en Frankrijk te plaatsen, waardoor nu al acht van de twaalf plaatsen zijn vergeven. 

Nog drukke maanden

In Azië zijn Zuid-Korea, Vietnam, Australië en China al zeker van de laatste play-off, het resultaat tussen de laatste twee landen beslist over de samenstelling daarvan op 6 en 11 maart. De twee winnaars plaatsen zich voor Tokio.

In Afrika spelen Kameroen en Zambia op 2 en 11 maart hun finale voor een stekje in de Olympische Spelen. De verliezer van de finale krijgt nog een herkansing tegen Chili in april voor het laatste plaatsje.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties