Love Football: KBVB wil aantal spelende meisjes verdubbelen in vijf jaar

Redactie
| 0 reacties
Love Football: KBVB wil aantal spelende meisjes verdubbelen in vijf jaar
Foto: © photonews

Meer meisjes aan het voetballen krijgen. Dat is nog steeds de inzet van de KBVB. En nu hebben ze ook een plan, in samenwerking met Voetbal Vlaanderen en het ACFF.

Love Football. Dat moet het nieuwe plan worden om meer meisjes aan het voetballen te brengen. En de plannen zijn - zoals steeds - ambitieus. Al een volledige maand worden er op Facebook dan ook gesponsorde acties tegenaan gesmeten om zoveel mogelijk speelsters te laten inschrijven. 

Zo moet het aantal spelende meisjes tussen 2019 en 2024 verdubbelen. Van 39.901 (het huidige aantal) tot bijna 80.000 dus.

Love Football

Al jaren is er een merkbare stijging van het aantal spelende meisjes, moet het toch nog omhoog. "We stellen vast dat nog geen tien procent van de voetballers vrouwelijk is", aldus Katrien Jans, manager vrouwenvoetbal bij de KBVB.

En dus gaan ze met Love Football voor een versnelling, een extra duwtje in de rug bij meisjes van 5 tot 12 jaar. Diverse toernooien staan nu op poten, inschrijven kan nu ook voor deze toernooien - als u tussen de 7 en 11 jaar bent dan toch! Ook individueel kan er nu worden ingeschreven, je hoeft dus niet meer tot een meisjesteam te behoren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties