Eendracht Aalst wil naar de Super League ... en dus zou het daar wel eens héél erg druk kunnen worden plots

Redactie
| 0 reacties
Eendracht Aalst wil naar de Super League ... en dus zou het daar wel eens héél erg druk kunnen worden plots
Foto: © Alain Van Mingeroet

De Super League bij de vrouwen bestond dit jaar uit zes teams, maar volgend seizoen zal daar serieuze verandering in komen. Al is dan ook meteen de vraag: wat gaat dat eigenlijk allemaal geven?

De Pro League dacht aan een uitbreiding van de Super League van zes naar acht teams. Daarbij dacht de Pro League aan Zulte Waregem en Charleroi om die uitbreiding te voorzien, samen met de zes huidige teams: Gent, OH Leuven, Genk, Standard, Anderlecht en Club Brugge.

Eind januari kwam het Women's Football Committee daarover al samen, een beslissing daarover kwam wel nog niet naar buiten. En ondertussen heeft Eendracht Aalst aangekondigd ook de stap naar de Super League te willen zetten. 

Uitbreiding

Slotsom: komen er negen (of meer?) teams volgend seizoen? Dan moet de Belgische voetbalbond de regels aanpassen, want de Super League staat ingeschreven als een competitie met maximaal acht ploegen. 

"Onze speelsters reageerden positief om een stap hogerop te zetten, waarna we onze intenties bevestigden om voor de licentie Super League te gaan", aldus sportief verantwoordelijke Karel Baillius van Eendracht Aalst. 

Subsidies?

Rest nog de vraag: wat met de subsidies en de tv-gelden? Voor het eerst zit in het tv-contract ook de rechten op de Super League vervat, maar hoeveel daarvan zal doorstromen naar de vrouwenclubs zelf? Daarover geen duidelijkheid voorlopig.

En tot dit seizoen was er veel meer subsidie (50.000 euro) voor een team met een mannenploeg in de Pro League, iets wat niet voorzien is voor ploegen met een mannenteam in de amateurreeksen. Aalst maakt zich echter sterk dat hieraan ook iets zal worden gedaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties