Corona-virus heeft ook vrouwenvoetbal in de ban, maar afhandeling Super League lijkt minder moeilijke puzzel dan bij de mannen

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
Corona-virus heeft ook vrouwenvoetbal in de ban, maar afhandeling Super League lijkt minder moeilijke puzzel dan bij de mannen
Foto: © Louis Evrard

De Pro League heeft zich vandaag weten te beraden over de gang van zaken voor de komende weken in het Belgisch voetbal. Of en wanneer de competitie opnieuw zal worden opgestart? Dat is nog koffiedik kijken. Een en ander zal ook gevolgen hebben voor het vrouwenvoetbal.

Het voordeel dat de vrouwen op de mannen hebben is dat er in de Super League amper één Europees ticket moet worden verdeeld: enkel de kampioen gaat naar de Champions League, een Europa League bestaat (nog) niet in het vrouwenvoetbal.

Eens we de kampioen kennen, is het belangrijkste in een voetbalseizoen in se dus achter de rug. Momenteel heeft Anderlecht acht punten meer dan eerste achtervolger Standard én nog een wedstrijd minder gespeeld, dus lijkt paars-wit op weg naar een derde oppergaai op rij.

Anderlecht kampioen?!

17 speeldagen zijn ondertussen achter de rug (16 voor Anderlecht en KRC Genk), normaal gezien zouden er 25 worden afgewerkt. De kans dat na de competitie van 20 speeldagen iedereen nog een vijfde keer tegen elkaar zal spelen is door het Corona-virus nu wel véél kleiner geworden.

Anderlecht heeft dus aan een gelijkspel tegen Standard of een overwinning in een van de drie andere wedstrijden van de vierde speelronde genoeg om de titel te pakken. Degradanten moeten ook niet worden gekozen in de Super League, dus ook op dat gebied is er geen probleem.

Wat met de bekerfinale?

Als er in mei opnieuw gevoetbald zou kunnen worden, kan de competitie dus al bij al snel worden afgehandeld - al is er nog steeds de mogelijkheid dat de competitie natuurlijk niet meer kan worden hervat voor einde juni.

Wel nog een probleem? De bekerfinale tussen Anderlecht en Standard. Als men in de Jupiler Pro League kan overgaan tot een herneming van de competitie mét play-offs, dan zou het wel eens héél druk kunnen worden in de Belgische stadions. En waar moet de bekerfinale dan worden gespeeld?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties