Voetbalbond maakt werk van vernieuwde Super League, volgend seizoen 10 in plaats van 6 teams

Jens Nimmegeers
| 0 reacties
Voetbalbond maakt werk van vernieuwde Super League, volgend seizoen 10 in plaats van 6 teams
Foto: © 3RMedia/MT

Goed nieuws voor ons vrouwenvoetbal. De voetbalbond heeft werk gemaakt van enkele drastische reglementswijzigingen die het professionalisme van de Super League moeten verbeteren.

De KBVB kondigde aan dat het de competitieformat van de Super League zal veranderen volgend seizoen. Zo zullen er volgend seizoen in plaats van tien teams zes teams deelnemen aan de Super League én er zullen play-offs geïmplementeerd worden.

RSC Anderlecht, Club YLA, KAA Gent, KRC Genk, OH Leuven, Standard Luik krijgen volgend seizoen het gezelschap van SC Eendracht Aalst, FC Fémina White Star Woluwe, SV Zulte Waregem en Sporting du Pays de Charleroi. 

Daarnaast krijgt de competitie een gloednieuw logo, dat vrouwelijker is. Het logo is volledig in lijn met de nieuwe identiteit die de Super League moet aannemen. Om de competitie nog meer op zichzelf te promoten gaat het ook een eigen kanaal krijgen op sociale media.

Daarnaast zoekt de voetbalbond nog naar een partner die hun naam wil linken aan de competitie, om zo meer inkomsten te verkrijgen. De KBVB gaat ook iedere club hetzelfde bedrag geven om te investeren in de coaching en de omkadering van de speelsters.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws