Beslissing over bekerfinale bij de vrouwen tussen Standard en Anderlecht is definitief gevallen

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
Beslissing over bekerfinale bij de vrouwen tussen Standard en Anderlecht is definitief gevallen
Foto: © photonews

De KAA Gent Ladies wonnen vorig jaar de bekerfinale. Anderlecht en Standard stonden te trappelen om hen op te volgen, maar ...

De coronacrisis strooide roet in het eten van Standard en Anderlecht, die zich hadden geplaatst voor de bekerfinale op 15 april. 

Anderlecht had met 0-3 gewonnen bij Genk, Standard met 0-1 bij de KAA Gent Ladies. Uiteindelijk werd beslist om de bekerfinale niet te spelen: de KAA Gent Ladies blijven zo een seizoen langer uittredend bekerwinnaar.

Anderlecht vrouwen
© Louis Evrard

Er werd nog gepolst om eventueel aan het begin van het volgende seizoen een wedstrijd af te werken, maar navraag bij de Belgische voetbalbond leert ons dat alle wedstrijden van het vrouwen- en amateurvoetbal definitief werden afgelast.

Geen Europees ticket

Bij de mannen wordt op 1 augustus wél nog de bekerfinale gespeeld tussen Antwerp en Club Brugge, maar voor het vrouwenvoetbal werd die beslissing uiteindelijk niet gemaakt.

De bekerwinnaars krijgen in het vrouwenvoetbal in tegenstelling tot de mannen geen Europees ticket, maar een bekerfinale tussen het nummer 1 en 2 van het afgelopen seizoen had ook begin augustus een mooie promotie voor het vrouwenvoetbal geweest.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties