Epidemioloog zet mogelijk ook Super League op de helling, nog voor ze begon

Redactie
| 0 reacties
Epidemioloog zet mogelijk ook Super League op de helling, nog voor ze begon

Als het aan professor Pierre Van Damme ligt, worden alle trainingen meteen gestaakt in het provinciale voetbal. En dat zou nog wel eens grotere gevolgen kunnen hebben.

Pierre Van Damme is een epidemioloog verbonden aan de Universiteit van Antwerpen en hij windt er geen doekjes om. "We moeten even alles dichtgooien en het aantal menselijke contacten beperken", verklaarde de professor in Gazet van Antwerpen

"Dat geldt zeker ook voor de sport. Contacten tussen spelers en trainers, of spelers onderling of ouders of supporters onderling: het zijn momenten waarop een overdracht van het virus mogelijk is."

Super League?

En dat zou ook wel eens gevolgen kunnen hebben voor het vrouwenvoetbal, want zélfs in de Super League zal er niet getest worden op corona.

Om het aantal besmettingen tegen te houden, zouden ook daar dus wel eens de trainingen en matchen kunnen komen te vervallen of de competitiestart worden uitgesteld. In het profvoetbal wordt wél getest en kan er dus sneller worden ingegrepen bij besmettingen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties