Corona-maatregelen: stadsbestuur Aalst stuurt voorbereiding Ladies op Super League helemaal in de war

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
Corona-maatregelen: stadsbestuur Aalst stuurt voorbereiding Ladies op Super League helemaal in de war

Eind augustus begint de Super League bij de vrouwen. Net als bij de mannen is er echter stilaan onduidelijkheid of iedereen op dezelfde manier aan de start zal kunnen komen.

Op landsniveau mag er tot op heden nog steeds worden gevoetbald door de teams uit de Super League - ook al worden ze niet getest op het coronavirus. En dus kunnen er ook oefenwedstrijden worden georganiseerd met maximaal 200 toeschouwers - voor oefenwedstrijden op vrouwenniveau zijn dat mooie inkomsten.

Maar: lokale overheden kunnen wél altijd nog opteren voor strengere maatregelen. En dat is nu het geval bij Eendracht Aalst. Het stadsbestuur van Aalst heeft deze week besloten dat er geen wedstrijden meer mogen worden gespeeld, ook al vallen de cijfers in Aalst qua aantal positieve coronagevallen best mee. 

Oplossingen zoeken

Gevolg: de voorbereiding van Eendracht Aalst valt voorlopig in duigen. Alle thuiswedstrijden die zouden worden georganiseerd mogen niet doorgaan, de Ajuinen zijn aan het zoeken naar een oplossing. Een domper is het sowieso.

Niet enkel qua inkomsten, maar ook voor de voorbereiding op zich - al mag er (voorlopig) wel nog getraind worden op Aalsterse bodem. De nationale regels gelden voorlopig tot 25 augustus, mogelijk dat daarna ook in Aalst opnieuw matchen mogelijk zijn. Op 29 augustus opent Aalst zijn seizoen in de Super League tegen Club Brugge, of dat is toch de bedoeling ...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties