Opmerkelijk: nieuwe hoogspringsensatie was tot voor kort ... voetbalster

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
Opmerkelijk: nieuwe hoogspringsensatie was tot voor kort ... voetbalster
Foto: © photonews

Dit weekend stond in het Koning Boudewijnstadion het BK atletiek ingepland. En daar zagen we enkele prachtige prestaties opduiken. Zo ook van een 15-jarig hoogspringtalent.

Merel Maes heeft een nieuw persoonlijk record gevestigd: in Brussel ging ze zondag over 1m84, meteen goed voor goud bij de senioren in het hoogspringen én voor een Belgisch record in haar leeftijdscategorie.

Want: het nieuwe hoogspringtalent Merel Maes is amper 15 en doet daarmee beter dan onder meer Tia Hellebaut en Nafi Thiam op die leeftijd, al moet gezegd dat zij toen nog niet echt specifiek op het hoogspringen trainden als meerkampsters.

Hellebaut als voorbeeld

Hellebaut en Thiam zijn overigens ook de atleten waar de jonge atlete naar op kijkt en zeker Hellebaut was altijd haar favoriete. De Haasdonkse is overigens een sportief meisje van jongsbeen af en was tot voor kort nog voetbalster.

Zo speelde ze afgelopen seizoen als enige meisje bij de U15-jongens van Vrasene, de club waar ook Tine De Caigny ooit nog bij de jeugd speelde. Ook daar viel ze al op door haar wendbaarheid en sprongkracht - hoe kan het ook anders. Voetbaltrainingen zijn - zeker voor meisjes - overigens zeker geen nadeel voor hoogspringsters (in spe). 

1m84

Het lijkt voor de Wase atlete voorlopig heel goed te lopen in de atletiek, waardoor ze zich daar nu zal op focussen. Afgelopen winter ging ze indoor eerst naar 1m79 en daarna steeds hoger, nu is er op een jaar dus al vijf centimeter progressie. 

Of ze de wereldtop zal halen? Daarvoor is het nu nog veel te vroeg, maar de eerste tekenen zijn alvast veelbelovend. De nuchterheid waarmee ze zelf met haar prestatie van afgelopen weekend omging toont alvast dat er ook een goede kop op staat.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties